JAK GOTUJEMY
Nasza kuchnia tętni życiem, a z książek kucharskich możemy skomponować w Plajnach osobą biblioteczkę. Uwielbiamy serwować nowe potrawy, łączyć tradycję z eksperymentami, to, co lokalne z tym, co ze świata.
Staramy się jeść zdrowo, a przede wszystkim zgodnie z naturą. Mamy własny warzywniak, po sąsiedzku jajka, pieczony u nas chleb i plajnieńskie przetwory. Bliska jest nam kuchnia wege, ale w naszym menu znajdą coś dla siebie także zwolennicy bardziej standardowych dań.
Nie mamy stałego menu, codziennie gotujemy coś innego, z tego co w danym czasie dostarcza nam natura...a gdy natura akurat "nie dostarcza" korzystamy z bogactwa spiżarni. Nasze stoły są obfite, kolorowe, a Goście śmieją się, że jak w Wigilię chcą spróbować każdej potrawy, ponieważ oczy łakną, a żołądek pozwala, bo gotujemy lekko i zdrowo.
Gościom indywidualnym serwujemy śniadania w formie bufetu oraz trzydaniowe obiadokolacje.
Z grupami warsztatowymi indywidualnie ustalamy harmonogram posiłków.